查看: 30968|回復: 82
打印 上一主題 下一主題
收起左側

掌握女性既基本原則(?)part 2

http://www4.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3597296&extra=page%3D1  <<<上回part1
標題不改了-_-想不到的名字
首先係度多謝番有睇PART1既朋友先-0-
開始了@_@...

話說,女人有時係種好奇怪既動物,愈想接近,佢就會愈走愈遠
到你唔會接觸佢既時候,佢總經常在你身邊(?)

*朋友們不妨在識女性朋友之前記得呢3點:

坦誠表達
要清楚地、不帶冒犯地向對方說出你的感覺或對某事情的想法,不要意圖隱藏感覺或錯誤表達。

平心聆聽
主動聆聽對方真正想講的,而不要假設自己已知道對方想講甚麼,或只聽你自己所說的,或插嘴。
沒好好認真聆聽對方,固然不能溝通吧。你可以當自己是一部錄音機,以均速,一字一句地聆聽。

接受感受
接受對方所告訴你的感受,不要否定他的個人感受,也不要堅持他的感受應該像你一樣,又或如你
所料。所謂的接受,不是要自己代入,不是要自己感同身受,也不是要洞悉背後的原因,簡而言之
就是「我明白,這就是你所感受到的。」

(轉)

當然,在識女性朋友之前,既要搞好溝通的技巧喔''

女性講''no''係有3種意思?

S先生分別約左3位心儀既小姐出街,而佢地分別係A,B,C小姐
而佢地既回答係:
A小姐:我有男朋友了
B小姐:我和男朋友已經有約了
C小姐:萬一俾我男朋友發現就糟糕了

同樣都係NO,但意思不同

A小姐的答覆係非常果斷的NO,所以S先生已經放棄了
B小姐的意思可能係今日不行了,下次應該有時間的說,所以可約多數次
C小姐的答案其實係YES!?意思係指只要找個方法不讓男朋友知道就可以的啦(?)

所以只要能夠清楚對方拒絕就的意思,就不會錯失機會了

*耐心等待
追求女性,什麼事也必得有耐性
讓人等待.女性之所以總讓人等待,唔係因為佢地化妝,動作慢,揀衫個時揀得耐,而係女性天生係有讓人等同等人既傾向(好囧囧

部份男性係係性子急且係不耐等人,所以這類人也不會讓人久等,相反有耐性而從不心浮氣燥的男性,其實這類型也算是有女性傾向的人
所以亦係同樣的道理,等與被等係相關的,不耐等人的也不喜歡讓對方久等
有些人可以等1小時有多,但其實到了45分鍾已經開始煩燥了,45分鍾對某些人的確係長時間,
但對女性45分鍾就不認為了,所以若要追求女性就要知道此法則,因為一直等到她出現為止,亦是最可以感動她的心''

簡單D講,係女性生理時鍾比男性慢,因為這是源自胎兒時代的習慣,所以硬要女性接受我們男性既速度,係唔會有好下場莔

又到問題時間._.不過今次要問既係你自己既男,女朋友
.他/她的真愛你嗎?
讓你男,女朋友選擇最合適的圖形
1.正方形   2.圓形   3.星星   4.三角形

答案在下面

1.正方形
佢雖還沒開啟你的心鎖,而佢對你應該係持有好感的''

2.圓形
無論從肉體還是精神上,你地之間都係好和諧,而可以保持住這種關係

3.星星
在佢內心中,有著非常蛋烈的性愛慾望

4.三角形
佢希望一語講出你與佢之間的感情,但要你先提出,好可能佢已經愛上了第2個

當然,內容因人而異,可能你心裹想的係不同,所以這些都只可以當作分享,不能盡用

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
偉仔 + 10 精品文章

查看全部評分

回復

都好似講得幾有道理wo
回復 支持 反對

條問題點問..
唔明條問題想問乜
回復 支持 反對

幾好幾好. 個post有重點. so good
冰月 再發多d呢d貼@@
回復 支持 反對

我認同,"耐心等待"這一part
講得非常對呀~
回復 支持 反對

part part都講得幾好
回復 支持 反對

條問題點問..
唔明條問題想問乜
anson仔 發表於 8/4/2009 07:56 PM

就咁問你男/女朋友最岩佢自己既圖形
問完就睇番答案,就知道佢愛唔愛你(?)

多謝其他會員既支持
回復 支持 反對

樓主幾有識女性朋友既經驗
回復 支持 反對

咁有心機打咁多字=.=...果然係文神
回復 支持 反對

咁有心機打咁多字=.=...果然係文神
TinG` 發表於 8/4/2009 11:05 PM

可能無聊無野做掛囧
回復 支持 反對