打印 上一主題 下一主題
收起左側

我男朋友推我落樓梯! 我崩潰了

關閉 [複製鏈接]
睇左第一篇有少少嬲,,呢d仆x都仲有...
跟住睇埋篇新聞,,真係唔知真定假~
回復 支持 反對

人肉搜尋主角懸紅求清白 被指推懷孕女友落樓梯 近3萬網民圍攻
http://news.mingpao.com/20091108/gaa3.htm

【明報專訊】正當政府就《個人資料(私隱)條例》諮詢,建議將網上惡意使用他人資料列作刑事罪行之際,網 ...
louis12 發表於 9-11-2009 00:00

先假設網上傳徐宇軒所作所為,特別是涉及刑事成份推女孩落樓梯是真的,特別是推懷孕的女孩落樓梯引致流產是真的,那麼徐宇軒就犯了刑事罪行,如是者就和吉野家案一樣,成為了一宗網民披露的刑事案件,為甚麼警方不和吉野家案一樣,主動去接觸女事主接受調查?

女事主之前未必想接觸警方,就正如吉野家案一樣;但事實就是案件已經由互聯網驚動了幾萬人,甚至成為了明報的頭條,那麼基於公眾利益理由,警方絕對有責任企出來,呼籲女事主提供證據吧?另一方面,網上還有眾多的女事主朋友云云的,以警方以往「努力查案」特別是針對市民遊行集會的「主動查案」精神,為何在今次案件全部消失了?最低限度出來呼籲,所有和本案有關的人都和警方聯絡提供證據,這樣的事為何不做呢?

難道警方當那幾萬香港市民係透明的嗎?難道警方認為,那幾萬人全部都是傻佬嗎?如果警方相信本案有任何真確的可能性,是否不應如此懶惰乜都唔做呢?是否應該最少出來公開呼籲一下,如果有任何線索,請聯絡警方,而不止是打上一些網上電台去「訴心聲」呢?難道警方對幾萬市民的聲音,都完全不願意聆聽嗎?

反過來,如果徐宇軒是無辜的即他根本沒有推人落樓梯,那麼這個推人樓梯的說法,令人流產的說法,就是一個惡意中傷;成件事無中生有的話,警方又怎可能甚麼都不做呢?記得陳冠希一案嗎?連「一哥」鄧竟成都出來恐嚇市民,說藏有一張相都「可能」犯法,為甚麼如今警方卻連一個聲明都唔肯發呢?唔通因為徐宇軒係一個無權、無勢、無錢的小朋友,所以警方就用雙重標準對待嗎?
回復 支持 反對

你地就咁睇係唔係覺得佢全陪錯??
有無諗過佢乜都無做過比人屈??
可能佢出邊得罪左d人比人玩比到咁呢??
咁佢搞大左人地個肚...個女仔又比人推落樓梯入左院都會有證明架??....
如果有證人既...唔該你企出黎指證佢....
唔好再係所有既論壇係度吹虛....
係真既....就拉佢....依家證據都係都事隔多日...仲唔拉人???
希望網民你/你地...諗野理智小小....唔好一睇就話佢錯晒
回復 支持 反對

係HK論租睇過..呢條賤男`應受眾人鄙視
回復 支持 反對

...大家有冇聽903既夜晚1點至2點既節目
叫你睇我5到...

個男仔上左去...去話自己係冇做過...自己係無辜..5知大家信5信

我就保拎中立...樓主呢篇文章5知係你自己作定係真既事...5好聽埋D偏面既言論啦...

大家聽下個男仔點講...有冇求證過係係咪真嫁你地...人講你又信-.-
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

但大家 香港網絡大典
http://evchk.wikia.com/wiki/%E5%BE%90%E5%AE%87%E8%BB%92

事件發生多天後,男事主到903節目「你睇我唔到」中澄清並無此事,並指因為此事,自己不斷被騷擾。他更指知道是誰作故事來陷害他。

節目完結後,有自稱為男事主的父母在my903.com的討論區貼文(其身份獲陳強及男事主確認,的確是其父母)懸紅十萬元,希望女事主現身指控男事主。
編輯 傳聞後續

好似唔可以 怪洗個男
回復 支持 反對

好賤囉條仔 
      搞完人當無事
一D責任感都無
                        仲話係大學生?
精蟲都不如喇佢;P
回復 支持 反對

睇完都登女事主心痛。不過錯就錯在女事主太衝動, 認識對方耐點才發生關係嘛 .. 點可以咁快就露左自己本錢..
回復 支持 反對

呢個細介仲有呢d男人?!有無搞錯~~~!!!
回復 支持 反對