查看: 3877|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【雙週辯論】《新團隊死鬥,是否以玩家角度出發》

關閉 [複製鏈接]

《CS Online》已經在12月7日推出全新的團隊死鬥優化,以下為其中:
   ‧雷達更換至 類CSS型
   ‧改用背包系統購槍
   ‧刪除部分不適合進行”團隊死鬥”的地圖
   ‧新增復仇系統
   ‧死亡後,提供擊殺資訊表
   ‧將大部分地圖人數上限下降
是次雙週辯論活動,題目為《新團隊死鬥,是否以玩家角度出發》
會員可以以不同持份者角度出發,並進行探討。
會員可以回覆發表意見、或針對其他會員的意見,作出反擊(請先發表意見)

活動日期:
12月8日18:00 至 12月22日18:00

活動獎勵:
參與是次活動,若辯據充足
可獲版主加20~80 樂點,以作支持

若針對「他方」會員的意見
進行反擊,可獲得10~40 樂點

經會員投票(方法在#2)後,
最高得票者可獲200 樂點,以視鼓勵

結束時間: 22-12-2010 18:00 裁判: 鴻-

正方觀點 (8)

急需人手

反方觀點 (132)

.

回復

注意事項:
1. 請必須選擇你地立場 (選擇後,不得變更)
選擇立場方法:

2. 會員可支持你認為良好的辯論員 (可不斷投票)
支持方法:

※ 若不選擇立場,將不獲任何獎勵
回復

否,新團隊死鬥玩泥玩去得個3支槍
無得轉槍玩
刪除大部分好玩的地圖
人數上限下降
小左人玩
雷達不能看遠的隊員
回復

新團隊死鬥,不是以玩家角度出發!!!

雷達不能好像以前般能看見上、下層的隊員

將大部分地圖人數上限下降,錯!!!

現時見團隊死鬥的房間愈來愈少了,也代表了團隊死鬥的衰落???
回復

-我認為:新團體死鬥,橘子沒有以玩家角度出發
-首先,對於橘子更改雷達至CSS型..我認為橘子漠視左玩家既感受..
原因在於玩家(指CS1.6玩家及其他)根本不能習慣新雷達..一時間怎能接受?
除左強制性更換雷達外,冇其他方法了嗎?
橘子可以讓玩家選擇性地選擇用那一種類的雷達..
-另外,改用背包系統..只準玩家在第一回合時改槍..
換言之..玩家係第2場或以上就不能換槍..咁未免係太過亂黎..
而且..得3個組合咁少..足夠嗎?我認為唔足夠..
可以試想..萬一玩家想係中途第4,5場換槍..點算..?重入又唔得wor..
咁咪有局住用果3個組合..?
-另外橘子擅自刪除部分場地作為團死場地..咁樣根本100%就係當玩家冇到..
橘子點樣知道果個場地唔岩做團死場地呢?佢地係玩家咩?
仲要唔問下玩家意見就DEL左..民主何在..?
-將大部分地圖人數上限下降呢個明顯係錯既做法...
雖然係好少有場會32人咁多..但係都會忽視左部份玩家既需要..
-話就係咁話..本來改左都得過且過..但奇就奇在..橘子係更新左之後..
竟然冇同玩家提及番呢幾樣資料..咁如果一D唔知情既人咪會一頭霧水?
唔通橘子以為就咁改左就算數走人閃水?講都唔講?
如果係咁橘子就有欺騙玩家之嫌
-綜合以上觀點..睇得出今次橘子更新根本冇理過玩家們既感受

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
鴻- + 40 終於有人get到 感動

查看全部評分

回復

簡單D講,佢既優化即係我地惡化
回復

我不認為這之更新是為玩家角度出發
首先:只有3枝槍用,令遊戲變化不大,仲有每次只可帶一個閃火,煙霧,爆破,冇有以前可以一次帶3個咁好玩
而且新雷達是看不了全場,有人死左都睇唔到係邊
刪除某些地圖,令一D少人玩的地圖刪除,咁個D人點算,仲有冇必要刪呢
回復

團死得3個模識!!,要求整走
回復

新團死跟本就唔好玩,好多場都刪左,得番d細場
而且得3種槍組用,跟本冇得選
回復

-玩一場團死只可以用3組槍
仲要只可以用炸彈/閃彈/煙彈
-所有場都適合進行團隊死鬥
-個新雷達係垃圾
-如果個場係細,少D人係適合
但係點解一定要把全部團死場人數上限下降?

好心橙仔反省下
做多錯多~_~"
回復